Poliţiştii dau sfaturi CUM SĂ VĂ APĂRAŢI de hoţi şi tâlhari

Embed:

În perioada estivală, locurile publice devin ţinta hoţilor şi tâlharilor. Din acest motiv, poliţiştii au demarat o campanie prin care îi informează pe cetăţeni despre măsurile de siguranţă.

În parcul Valea Trandafirilor, din sectorul Botanica al Capitalei, a fost instalat astăzi un punct de informare, iar reprezentanţii forţelor de ordine le-au arătat trecătorilor cum să acţioneze într-o situaţie de risc. 

Unii spectatori nu au lăsat să le scape hoţul.

Oamenii au învăţat cum să se apere în cazul în care sunt atacaţi de huligani şi cum să-i imobilizeze.

"Apărăm braţul din faţă, efectuăm lovitura de şoc, apoi răsucim antebraţul şi aici apucăm de barbă, de nas, de păr în cazul domnişoarelor şi victima, după lovitura de şoc, este vulnerabilă. Aveţi 15-20 de secunde pentru a fugi şi a cere ajutor",  a spus luptătorul Sevastian Alexandru. 

Pe lângă demonstraţii, poliţiştii au împărţit trecătorilor pliante informative.

"Pe noi foarte mult ne focusează faptul ca să educăm societatea noastră. De ce anume acestea le-am ales? Pentru că ele sunt actuale pentru această perioadă. Acele sfaturi să le dăm astăzi, ca mâine cel care va intenţiona! să aibă un obstacol în faţa lui", a spus şeful Direcţiei securitate publică a IGP, Marin Maxian. 

De la începutul anului, în ţară au fost comise peste 19.000 de infracţiuni, fiecare a cincea fiind înregistrată în locurile publice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu