"Polițiști tătici, la joacă cu cei mici"! O campanie de INFORMARE a fost lansată de IGP (VIDEO)

Ieri a fost lansat campania de informare cu genericul "Polițiști tătici, la joacă cu cei mici". Activitatea s-a desfășurat în curtea unui bloc locativ din sectorul Buiucani al Capitalei.

Campania are drept scop de a spori participarea, grija și educarea copilului din partea polițiștilor. Care au inclus aplicarea practicilor prietenoase în comunicarea cu copiii, excluderea stereotipurilor de gen, sporirea nivelului de încredere în rîndul părinților privind activitatea și imaginea poliției în societate.

Atît copiii, cît și tăticii polițiști, s-au implicat activ în jocurile informativ-educative.

De asemenea, în cadrul activității a fost implicat Centrul Mobil de Prevenire și Informare al Poliției, prin intermediul căruia copiii au vizionat spoturi video cu mesaje de antivictimizare.

Copiii au primit de la polițiști dulciuri și cadouri, iar părinților le-au fost distribuite materiale informative cu recomandări. 

Prin urmare, stereotipurile că poliția este un organ de constrîngere au fost excluse. În context, micuții au înțeles că afirmațiile: ”Dacă nu înveți voi chema poliția”, ”Dacă nu mă asculți te voi da pe mîna poliției”; ”În stradă mergi cuminte, dacă nu o să-l chem pe nenea polițist”, folosite frecvent, în procesul de educație al copilului, nu sunt cele mai potrivite.

Campania se desfăşoară la iniţiativa Inspectoratului General al Poliţiei pe întreg teritoriul ţării şi va dura pînă la jumătatea lunii noiembrie.

Pînă acum au fost desfășurate o serie de activități în cadrul Campaniei, la care au participat peste 550 de copii și părinți cu implicarea polițiștilor din Inspectoratele de Poliție Sîngerei, Bălți, Comrat, Călărași, Taraclia și Șoldănești.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu