POLIŢISTELE INTRĂ ÎN ACŢIUNE: Vor distruge mitul că această meserie este destinată doar bărbaţilor

Embed:

Femeile din Poliţie şi-au propus să distrugă mitul că această meserie este destinată doar bărbaţilor şi să atragă cât mai multe doamne în acest domeniu.

Iniţiativa a fost anunţată de voluntarele Asociaţiei Femeilor din Poliţie, care a împlinit un an de la fondare. Aniversarea a fost marcată într-un parc din Capitală.

La sărbătoare, femeile cu epoleţi erau de nerecunoscut, întrucât au schimbat uniforma poliţienească pe ia tradiţională.

"Vrem să scăpăm de steoretipurile prin care se crede că în poliţie activează doar bărbaţii. Noi vrem să demonstrăm că zilnic prin activităţile noastre, prin profesionalismul nostru cot la cot cu ei desfăşurăm activităţile şi dăm acel grad de siguranţă cetăţenilor în egală măsură".

"La general s-ar putea spune că este dificil. Dar, totuşi, orice femeie în sinea ei îşi găseşte aceea putere, acel imbold pentru a rezolva orice situaţie".

În doar un an, Asociaţia a reuşit să adune peste 300 de membre.

"Femeile sunt idealiste, perfecţioniste şi dacă ele nu corespund sută la sută la CV-ul pentru funcţia pe care ele aplică, ele nu aplică şi de asta avem puţine femei în posturile de conducere. Noi vrem să le învăţăm ca ele să aibă încredere în forţele lor personale", a spus preşedintele Asociaţiei Femeilor din Poliţie, Cristina Schimbov.

La sărbătoare au participat reprezentanţii ambasadelor Statelor Unite, Suediei, Austriei și României, dar şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

"Femeia în poliţie este eficientă. Femeia în poliţie descurajează criminalii. Femeia în poliţie este un manager deosebit. De asta noi vom face tot posibilul ca să creştem numărul femeilor în poliţie. Şi nu în ultimul rând le vom promova la funcţii de conducere", a spus şeful IGP, Alexandru Pânzari.

În prezent, 18 la sută din cei nouă mii de angajaţi ai IGP sunt femei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu