Poliţist condamnat pentru tortură. Omul legii a fugit din ţară înainte de pronunţarea sentinţei

Embed:

Un fost poliţist a fost condamnat la patru ani de închisoare de Curtea de Apel Chişinău.

Procurorii au stabilit că, în august 2012, fostul şef al Sectorului de poliţie din satul Pecişte, raionul Rezina, a torturat un localnic pentru o faptă pe care nu acesta nu ar fi comis-o.

În urma loviturilor, victima a suferit fracturi ale oaselor şi multiple vânătăi. Potrivit procurorilor, în urma acţiunilor violente cu caracter de tortură, comise de către poliţist, victimei i-au fost provocate dureri şi suferinţe fizice şi psihice, însoţite de cauzarea vătămărilor corporale sub formă de "fractura coastelor, echimoze pe braţe, torace şi fese".

Prin sentinţa Judecătoriei Rezina din 18 martie curent, poliţistul a fost condamnat la o pedeapsă nonprivativă de libertate, fiind eliberat din funcţie, la iniţiativa angajatorului. Procurorii nu au fost de acord cu această pedeapsă, pe care au considerat-o ca fiind prea blândă şi au contestat-o cu apel.

În acest răstimp, fostul poliţist a părăsit teritoriul ţării, verdictul Curţii de Apel fiind pronunţat în lipsa inculpatului. Acesta urmează a fi anunţat în căutare.

Decizia este cu drept de atac.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu