Politicienii deplâng moartea marelui jurnalist Petru Bogatu: Este o pierdere pentru cultura noastră

Embed:

Decesul marelui jurnalist Petru Bogatu i-a întristat şi pe unii politicieni, chiar şi pe cei care au fost criticaţi în editorialele lui.

Liderul grupului parlamentar "PRO MOLDOVA", Andrian Candu, a transmis condoleanţe familiei şi prietenilor jurnalistului Petru Bogatu. Pe pagina sa de Facebook, Candu a scris că moartea analistului politic este o pierdere pentru cultura noastră și pentru toți cei care ani la rând şi-au început ziua cu editorialele lui. În opinia parlamentarului, ziaristul a lăsat în urmă o cronică valoroasă pentru generații. 

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a scris pe Facebook că a aflat cu tristeţe despre faptul că Petru Bogatu s-a stins din viaţă. În opinia democratului, acesta era un editorialist de valoare, iar moartea lui este o mare pierdere pentru țară și pentru mediul jurnalistic de la noi. 

Totodată, fostul ministru şi actualul vicepreşedinte al Parlamentului, Monica Babuc, a menţionat că Petru Bogatu a servit ca model de jurnalism profund pentru întreaga generaţie, iar pierderea sa este un gol pentru naţiune.

"L-am cunoscut nu doar ca un fervent luptător pentru renaşterea naţională, pentru valorile noastre identitare, dar şi ca un om care vădea un stil al unui jurnalist extrem de tact. Eu cred că, în ciuda faptului că era extrem de fidel valorilor şi idealurilor sale, Petru Bogatu avea printre ele, ca şi prioritate, atitudinea respectuoasă şi de dragoste pentru oameni", a precizat Monica Babuc. 

Şi fostului preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, îi vor lipsi editorialele semnate de Petru Bogatu.

"I-am citit mereu editorialele. Este o pierdere enormă nu doar pentru jurnalismul moldovenesc, dar şi pentru cultura moldovenească. A fost probabil unul dintre ultimii reprezentanţi ai generaţiei vechi de jurnalism, care făcea un jurnalism clasic, un jurnalism militant", a punctat Tănase.

PUBLIKA.MD amintește că jurnalistul Petru Bogatu s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, fiind răpus de o boală incurabilă, la un spital din Capitală, unde fusese internat recent. 

loading...

Lasă un comentariu