Politicienii cer ca misterul evenimentelor din 7 aprilie să fie dezvăluit

Embed:

La trei ani de la evenimente, ziua de 7 aprilie 2009 mai este încă învăluită de mister. Politicienii susţin că mai există multe semne de întrebare. Ei afirmă că în dosarele legate de 7 aprilie nu au fost adunate suficiente probe pentru a fi soluţionate.

"Avem un foarte mare deficit de probe şi de declaraţii administrate potrivit legii ca ele să fie de ajutor în procesul de anchetă", a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

Preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, susţine că Procuratura Generală are datoria morală de a soluţiona dosarele din 7 aprilie, pentru că acum, toate sunt în gestiunea acestei instituţiei.

"La moment dosarele legate de 7 aprilie, toate sunt la Procuratură. Unele din ele au fost finalizate investigaţiile şi au fost transmise în instanţă. Dar am văzut cu ce s-a încheiat. Au fost transmise în înstanţă şi au fost achitaţi generalii, care, de fapt, au fost cei care au executat nişte ordine sau care nu le-au dat la timp, care au lăsat cale liberă provocatorilor", a menţionat preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, spune că şi după trei ani, există foarte multe semne de întrebare.

"Sunt foarte multe întrebări faţă de 7 aprilie. Sunt foarte multe întrăbări şi faţă de cei care au instrumentat aceste dosare, şi faţă de oamenii implicaţi direct de la Ministerul de Interne, de la Procuratura Generală", a spus deputatul PL Valeriu Munteanu.

După trei ani, bloggerul rus Eduard Baghirov este singurul bănuit de organizarea evenimentelor de atunci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu