Politicieni vs jurnalişti. Deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova au jucat un meci amical cu o echipă a ziariştilor

Politicienii au luat "bătaie" de la jurnalişti! Nu că ar fi ceva inedit, dar, de data asta - nu prin reportaje sau întrebări provocatoare, ci... la fotbal!

Echipa deputaţilor din Parlamentul Republicii Moldova au susţinut un meci amical cu cea a ziariştilor în cadrul campaniei de promovare a noului proiect "Fotbal în şcoli". Aleşii poporului au fost învinşi cu scorul de 5:6.

Deputaţi, consilieri, dar şi foşti politicieni au schimbat biroul şi cravata pe ghete, şorturi şi jambiere. Lilian Carp, Radu Marian, Grigore Novac, Chiril Lucinschi şi alţii au acceptat provocarea lansată de membrii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal şi au jucat un meci amical cu o echipă a jurnaliştilor formată din angajații mai multor instituţii mass-media.

Partida amicală a avut drept scop promovarea campaniei "Fotbal în şcoli" ce va fi implementată din urmatorul an de studii în clasele întâia, a doua, a treia și a patra.

"Este o idee în care Federaţia Moldovenească a venit cam tardiv. Fotbalul nu este doar un sport. E ceva mai mult decât sport. Doar împreună putem reuşi, atât sportivii care se ocupă cu promovarea acestui gen de sport, cât şi politicienii care trebuie să asigure o bază legală", a comunicat deputatul PAS, Lilian Carp.

"Acum am mai puţin timp, însă iată chiar şi astăzi am lăsat totul să vin să promovez această campanie. Să încurajez inclusiv copii să practice acest gen frumos de sport. Eu cred că ar trebui mai des să facem astfel de meciuri. Sunt interesante şi ne unesc pe toţi. Aţi văzut că suntem aici din diferite culori politice, dar fotbalul ne uneşte. Iată un exemplu clasic cum ar trebui în echipă să muncim pentru ţară", a menţionat deputatul PSRM, Grigore Novac.

Şi chiar dacă meciul a fost unul amical, echipele au pus osul la bătaie şi nu şi-au menajat defel adversarii. În cele din urmă victoria a revenit echipei jurnaliştilor, una din care au făcut parte şi două reprezentante ale sexului frumos.

- Care va fi impactul acestui meci de fotbal?
- Probabil se referă mai mult la politicieni pentru că la ei acum se află mingea în teren. Ei trebuie să înscrie cât mai multe goluri, pentru ca acest proiect să dea rezultate, a comentat jurnalistul, Cristian Jardan.

"Chiar dacă au fost învinşi în acest meci nu înseamnă că totul este pierdut pentru ei. Dimpotrivă, ar trebui să se pună cu burta pe carte. Să muncească cât mai mult şi să ajute copii pentru a-şi îndeplini visele", a afirmat jurnalistul, Vitalie Maistru.

La moment deja 90 de şcoli din Republica Moldova sunt implicate în campania "Fotbal în şcoli". Durata acesteia este de patru ani.

loading...

Lasă un comentariu