Poliția vine cu precizari despre dosarul autobuzelor, in care e vizat contracandidatul Ministrului de Interne Andrei Nastase

Directia generala urmarire penala a pornit o cauză penală pe faptul acțiunilor ilegale ale factorilor de decizie ai Direcției generale transport public și căi de comunicație a Primariei municipiului Chisinău la achizitionarea a 31 de autobuze.

Potrivit oamenilor legii, procedura de achiziție publică a fost desfășurată cu abateri de la legislația în vigoare, fiind aduse atingeri principiilor de bază ale achizițiilor publice, precum utilizarea eficientă a banilor publici, tratament egal, imparțialitate, nediscriminare în privința unor ofertanți și operatori economici privind achizițiile publice.

Publika.md amintește că pentru organizarea licitației publice privind procurarea autobuzelor au fost depuse două oferte, însă ulterior unul dintre cei doi ofertanți a fost descalificat. Câștigătoare a fost desemnată o companie întregistrată într-o zonă a cărui jurisdicție nu implementează standartele internaționale de transparență. 

O investigație Mold-Street arată că firma are în calitate de fondator pe Kazim Erarslan (99%), care este asociat și la compania moldovenească Paynet Services SRL, ce deține licență de emitent de monedă electronică, dar și alte afaceri. 

Ieri, Ruslan Codreanu a venit cu o reacție la acest subiect pe pagina sa de Facebook, în care a menționat că autobuzele cumpărate sunt noi, iar ce ține de oferta companiei câștigătoare, a avut un rol nu doar prețul, dar și calitatea, și condițiile de distribuție.

 

Lasă un comentariu