Poliția va interveni mult mai prompt în cazul în care se vor comite violențe și incidente la proteste

Embed:

Poliția va interveni mult mai prompt în cazul în care se vor comite violențe și incidente la protestele care se petrec la noi în țară. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, în contextul violenţelor de joi din fața Ambasadei Rusiei, când un bărbat, participant frecvent al protestelor lui Andrei Năstase, a agresat un grup de manifestanţi.

Jizdan spune că pe viitor angajaţii IGP vor interveni mai rapid pentru a preveni astfel de cazuri.

"Am analizat incidentul, este de fapt un caz care de fiecare dată sau procedura instituită în MAI prevede studiul acestor cazuri. Venim cu preîntâmpinare acestor incidente și vrem ca pe viitor să intervenim mai rapid și să izolăm aceste persoane ca să nu provoace careva daune. Intervin către toți oamenii care își manifestă opinia să își manifeste pașnic, pentru că fiecare om are dreptul la opinie, asta prevede și constituția Republicii Moldova .

Încurajăm oamenii să aibă un comportament pașnic și civilizat, iar faptul că se vor admite violențele la aceste manifestații se vor lua în calcul. Polițiștii au primit instrucțiuni de rigoare ca altă dată să intervină mult mai prompt. Persoana este reținută, ea nu este la prima abatere, este o persoană agresivă. Pentru noi este o lecție care trebuie învățată și solicit angajaților de poliție să intervină mult mai prompt", a spus Alexandru Jizdan, ministrul de Interne. 

CITEŞTE ŞI: Cine este bătăuşul care a ATACAT unioniştii în faţa ambasadei Rusiei. Îl cunoaştem de la protestele lui Andrei Năstase

Reprezentanţii Asociaţiei Onoare, Demnitate şi Patrie, cei care au organizat manifestaţia, au prezentat probe care demonstrează că agresorul e un participant activ la protestele din Capitală. Ei au depus plângere pe numele lui Veaceslav Plămădeală.

"A fost auto apărare, cred că ne dăm cu toții seama că nu a fost nici o provocare din partea mea. La cuvintele "Ce caută armata rusă în Transnistria?" s-a înfuriat şi a reacționat cu pumni și picioare", a spus Pavel Vintilă, liderul organizației Noua Dreaptă.

Joi, unioniştii protestau în fața Ambasadei Rusiei, iar la un moment dat Plămădeală și-a parcat mașina în fața reprezentanţei diplomatice şi i-a luat la pumni pe organizatori.

Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă trei ani de închisoare sau 56 de mii de lei amendă. Veaceslav Plămădeală nu este la prima abatere.

În 2015 a intrat cu maşina de teren în sediul Direcţiei Arhitectură a Capitalei. Presa scrie că Plămădeală este participant la protestele în susținerea lui Andrei Năstase, iar recent a fost reţinut în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru că a blocat intenţionat cu maşina două benzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu