Poliția turcă a întrerupt emisia unui post de televiziune pro-kurd din Istanbul

Poliția turcă a efectuat marți un raid la sediul uneia dintre cele mai importante televiziuni pro-kurde din Istanbul și a întrerupt emisia, transmite AFP citat de agerpres.ro.

Înainte ca emisia să fie întreruptă, telespectatorii au putut vedea în direct cum zeci de jurnaliști ai canalului de televiziune IMCTV au fost adunați în redacție, în regie sau studio, în timp ce forțele de ordine încercau să suspende transmisiunea.

Postul IMCTV a fost notificat săptămâna trecută de o decizie a justiției de a-i suspenda emisia în urma puciului eșuat din 15 iulie.

Turcia a dispus închiderea a 20 de posturi de radio și televiziune, inclusiv unul care transmite programe pentru copii, sub acuzația că răspândesc 'propaganda teroristă', amplificând temerile că starea de urgență instaurată după tentativa de lovitură de stat din iulie este folosită pentru a controla mass-media.

Guvernul turc a anunțat luni seară că starea de urgență în urma tentativei eșuate de lovitură de stat va fi prelungită cu încă 3 luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu