Poliţia trage un semnal de alarmă. În doar trei zile, 13 copii au fugit de acasă

Embed:

Poliţia trage un semnal de alarmă. În doar trei zile, 13 copii au fugit de acasă sau de sub protecţia autorităţilor. Opt dintre ei au fost găsiţi şi se află în siguranţă, alţi cinci sunt în continuare căutaţi de oamenii legii. Cei de la Inspectoratul General de Poliţie întreprind toate măsurile pentru a da de urma minorilor.

Potrivit oamenilor legii, majoritatea copiilor dispăruţi au fugit de acasă, de teama că vor fi pedepsiți de părinţi din cauza nereușitelor la şcoală sau ca urmare a unor greşeli comise de ei. Un alt motiv este sărăcia, conflictele din familie și lăsarea copiilor fără supraveghere, ca urmare a plecării părinţilor la muncă peste hotare.

În aceste condiții, poliția îndeamnă populația să fie atentă la detalii și să anunțe autoritățile, la numărul unic de urgență 112, în caz că observă cazuri suspecte. De asemenea, părinții sunt rugați să fie cu ochii în patru atunci când se află împreună cu cei mici în locuri aglomerate și să le explice cum să se comporte atunci când intră în contact cu persoane străine, pe stradă sau în mediul online.

Datele oficiale arată că, în perioada ianuarie-octombrie 2019, 740 de copii au plecat de acasă sau de sub protecţia tutorilor.

loading...

Lasă un comentariu