Poliția Republicii Moldova participă la Conferința Asociației Internaționale a Directorilor din SUA

Șeful IGP, Alexandru Pînzari împreună cu Secretarul de Stat,  Dorin Purice și alți reprezentanți MAI, participă la Conferința Asociației Internaționale a Directorilor instituțiilor de instruire în domeniul de aplicare a legii (IADLEST), în orașul Boston, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.

Evenimentul este organizat în scopul consolidării relațiilor dintre instituțiile de instruire în domeniul de aplicare a legii, în vederea dezvoltării statului de drept eficient și durabil. De asemenea, în cadrul Conferinței au fost abordate subiecte despre proceduri eficiente și soluții practice pentru îmbunătăţirea pregătirii de specialitate a angajaților din cadrul instituțiilor de forță, vizând domeniul de aplicare a legii și aplicarea standardelor de justiție penală.

Totodată, pe parcursul reuniunii reprezentanții MAI au menționat despre importanța elaborării unei curricule și programului de priorități pentru evoluția în carieră a femeilor din sistemul de aplicare a legii. În acest sens, reprezentanții Moldovei au venit cu propunerea de aderare la organizație în acest sens.

Menționăm că, anual Conferința adună reprezentanți din 81 de state și oferă un program de ateliere pentru a prezenta un șir de obiective de formare, standarde de  angajare și instruire a personalului în domeniul de aplicare a legii în rândul ofițerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu