Poliţia nu poate prinde câţiva hoţi care sparg şcoli din raionul Hânceşti. Ce prădau răufăcătorii

Embed:

Hoţii bântuie şcolile din raionul Hânceşti. În ultimele două săptămâni au fost furate opt calculatoare din cinci instituţii de învăţământ. Cel mai recent caz a avut loc vinerea trecută în satul Bujor. Mai mulţi indivizi au intrat în şcoală şi au furat patru laptopuri şi peste două mii de lei.

Hoţii au pătruns noaptea în şcoală. Paznicul a observat ceva suspect doar după ce lumina de la intrare a fost deconectată.

"După spaima asta nu mai poate lucra. Din spusele lui, posibil că în momentul când el a deschis încă hoţii erau aici. El a încuiat uşa înapoi şi a fugit încolo înspre sectorul de poliţie. S-a speriat să intre mai departe", a declarat administratorul gimnaziului din satul Bujor, Ion Miţco.

"Au umblat în safeu. Au găsit cheile, au deschis. Au cotrobăit prin sertare. Au găsit bani la doamna bibliotecară şi secretară. În jur de 2.300 de lei colectaţi de la copii pentru manuale", a spus directorul adjunct al gimnaziului, Tatiana Dimitru.

Laptopurile au fost cumpărate anul trecut şi au costat 35.000 de lei.

"Cu situaţia pe care o avem la moment în buget, probabil, nu cred că vom avea calculatoare noi curând. Probabil în continuare vom aduce de acasă, pe care le avem şi ne vom folosi de ele", a precizat profesoara de limbă română, Tatiana Creţu.

Spargeri similare au fost şi în instituţiile de învăţământ din localităţile Tălăieşti, Cioara, Dancu şi Călmăţui. Poliţia nu are deocamdată niciun suspect. Făptaşii ar putea sta după gratii până la patru ani.

"Din aceste şcoli persoane necunoscute au pătruns prin dereriorarea geamului. Prin aceeaşi modalitate au fost sustrase laptopuri din gospodăriile din satul Voinescu şi Negrea. Poliţia efectuează acţiuni speciale de investigaţie pentru stabilirea făptuitorilor", a conchis ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, Tatiana Solotcaia.

Tot în Hânceşti, în noaptea de duminică spre luni, trei persoane care aveau cagule pe cap au pătruns pe teritoriul unei benzinării şi l-au agresat fizic pe operator, după care au furat peste 2.500 de lei. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere instalate în benzinărie.

De frica hoţilor, victima a scos banii din aparatul de casă.

În urma incindentului, victima a avut nevoie de ajutor medical, dar nu a fost spitalizată. Poliţia nu are, deocamdată, niciun suspect.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la zece ani de închisoare.

EXCLUSIV! Imagini șocante din timpul unui jaf armat produs la o benzinărie din Hâncești

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu