Poliţia nu-l caută pe Papuc. Declaraţiile şefului Inspectoratului General de Poliţie

Embed:

Fostul ministru de Interne Gheorghe Papuc, condamnat la patru ani de închisoare, nu este căutat de poliţie. Asta deşi judecătoria sectorului Centru al capitalei a decis, încă în data de 29 ianuarie, ca fostul ministru de Interne să fie dat în urmărire naţională. 

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Ion Bodrug, a anunţat într-o conferinţă de presă că decizia instanţei nu a ajuns încă la Direcţia Poliţie a municipiului Chişinău, singura autoritate responsabilă de punerea în aplicare a sentinţei de condamnare.

"Acum, am doar sentinţa de condamnare. Alt document nu am", a declarat şeful Inspecoratului General de Poliţie, Ion Bodrug.

Poliţia nu ştie, nici acum, după aproape o lună de la comdamnarea lui Gheorghe Papuc, unde se află acesta. Şeful IGP a declarat că, oficial, acesta nu a ieşit din ţară. Pentru punerea în aplicare a sentinţei de condamnare, poliţia a făcut interpelări la mai multe instituţii, inclusiv din Ucraina, la care, decodamdată, nu a primit răspuns.

"Poate să-l reţină orice angajat al MAI, care are în sine activităţi poliţieneşti. – Aveţi informaţie dacă nu a părăsit tara?" – La moment nu dispunem de aşa informaţie", a mai adăugat acesta.  

Anterior, avocatul fostului ministrul de Interne, Mihai Murzac, a declarat că acesta este în ţară şi nu se ascunde de justiție. Totodată, Murzac a spus că mandatul de arestare este ilegal. Decizia prin care Gheorghe Papuc a fost dat în urmărire naţională a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău.

Fostul ministru de Interne a fost condamnat, în luna ianuarie, la patru ani de închisoare cu executare, pentru neglijenţă în serviciu în timpul evenimentelor din aprilie 2009, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul unor închirieri ilegale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu