Poliţia nu-i amendează pe şoferii care conduc maşina fără pneuri de iarnă. AFLĂ motivul

Embed:

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere nu se grăbesc să amendeze şoferii care nu şi-au echipat unităţile de transport cu pneuri de iarnă. Asta deşi prevederile legislaţiei au intrat în vigoare încă de ieri.

Potrivit inspectorilor, ei se limitează doar la avertizări, deoarece încă nu a căzut zăpada. 

Poliţia Rutieră a demarat campania de verificare a unităţilor de transport în sezonul de iarnă. 

Oamenii legii le-au reamintit şoferilor despre riscul producerii accidentelor, în cazul în care maşinile nu sunt echipate cu anvelope corespunzătoare. Mai mulţi conducători auto au primit cadou manometre pentru măsurarea presiunii în pneuri. 

"În decurs de zece zile conducătorii auto vor fi preîntâmpinaţi. Ulterior vor fi sancţionaţi dacă nu se vor conforma cerinţelor Regulamentului Circulaţiei Rutiere", susţine inspectorul Poliţiei Rutiere Marin Pîslaru. 

Şoferii care n-au reuşit să schimbe cauciucurile automobilelor spun că n-au făcut-o din lipsă de timp. Ei promit să-şi echipeze maşinile cu anvelope corespunzătoare în cel mai scurt timp.

"Astăzi am să le schimb. Trebuie să fac o mică reparaţie şi neapărat le schimb."

"Recent am venit în ţară. Am procurat deja anvelope de iarnă, dar n-am reuşit să le montez."

"Trebuie montate anvelopele de iarnă pentru că transportăm pasageri. Este important ca maşina să fie in stare bună, ca atunci când va cădea zăpada să putem merge fără frică."

Potrivit Regulamentului Circulaţiei Rutiere, de pe 1 decembrie toate maşinile trebuie echipate cu anvelope de iarnă. Prevederea este valabilă până pe 31 martie, iar cei care nu se vor conforma riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 200 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu