Poliția, mai aproape de oameni. În raionul Cahul au fost create zece consilii locale de securitate

Embed:

Poliția a decis să fie mai aproape de oameni. În raionul Cahul au fost create zece consilii locale de securitate, care au drept scop informarea populației despre activitatea poliției, dar și soluționarea unui șir de probleme împreună cu locuitorii raionului.

Oamenii salută inițiativa Inspectoratului de Poliție din Cahul și spun că aceste consilii vor spori securitatea populației:

"Dacă polițiștii își dau interesul de a afla problemele oamenilor este un avantaj pentru a soluționa anumite probleme".

"În mod normal ar trebui ca și cetățenii să se implice activ, dacă văd o infracțiune sau o problemă ar trebui să se implice și ei".

"Noi trebuie să fim prieteni. Și poliția, și oamenii sunt egali și conlucrarea este benefică".

Șeful Inspectoratului de Poliție din Cahul, Iurie Briceag, spune că ideea de a crea consiliile de securitate a fost preluată din Suedia. El susţine că prin aceste acțiuni va spori încrederea în forțele de ordine.

"Noi ne convocăm de fiecare dată când sunt probleme în societate. Reieșind din aceste problemele apărute se schimbă și componența consiliilor", a declarat Iurie Briceag.

Un consiliu este format din polițistul de sector, primarul localității, asistentul social, directorul școlii, dar și cetățeni care vor să se implice în rezolvarea problemelor.

"Cei mai activi parteneri vor fi premiați, vor fi apreciați de către Inspectoratul de Poliție, de către Inspectoratele Teritoriale cum ar fi Cahul", a precizat șeful Inspectoratului de Poliție Cahul.

Poliția din raionul Cahul speră că împreună cu localnicii vor putea soluționa numeroase probleme și vor micșora rata infracțiunilor în regiune.

"În raionul Cahul sunt implementate un șir de proiecte, unde se prevede direct conlucrarea societății civile cu poliția. Este un act foarte benefic", a menţionat Nicolai Tumoian, șef-adjunct al Serviciului de Securitate Publică.

Recent, Institutul de Politici Publice a realizat un sondaj de opinie care arată că încrederea oamenilor în poliția din Cahul a crescut cu 16% comparativ cu anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu