Poliția londoneză a interzis protestele ecologiștilor

Poliția a interzis desfășurarea protestelor organizate la Londra de către Extinction Rebellion, mișcare ecologistă care a recurs la nesupunere civilă și proteste care au avut ca țintă, în ultimele săptămâni, clădiri guvernamentală și sedii ale instituțiilor financiare, scrie libertatea.ro.

”Orice adunare din Londra legată de ”Revolta de Toamnă” organizată de Extinction Rebellion trebuie să înceteze”, a anunțat poliția într-o declarație dată publicității luni seara. Până acum au fost arestate 1.445 de persoane implicate în protestele recente.

Extinction Rebellion se folosește de nesupunerea civilă pentru a sublinia riscurile cauzate de schimbările climatice. ”Urgența climatică și ecologică nu o să dispară și rămân hotărâți să o înfruntăm. Cerem guvernului și autorităților să ni se alăture.

Nu putem reuși singuri”, se arată într-un comunicat de răspuns al Extinction Rebellion la interdicția impusă de poliție. Printre protestele organizate de Extinction Rebellion se numără și tentativa de stropire a sediului Ministerului britanic de Finanțe cu vopsea roșie pentru a condamna finanțarea unor proiecte dăunătoare mediului.

În cisterna de pompieri se aflau 1800 de litri de ”sânge fals” pe care aceștia au încercat să îl pulverizeze pe clădirea în care se află sediul Ministerului britanic de Finanțe. Protestatarii au scăpat, însă, furtunul imediat după ce au încercat să împroaște cu vopsea și apoi nu l-au mai putut controla, majoritatea lichidului ajungând pe șosea.

Lasă un comentariu