Poliția londoneză a arestat circa 1.800 de persoane care au participat la violenţele din Marea Britanie

Embed:

Poliţia londoneză a intrat în posesia a peste 20 de mii de ore de înregistrări video în care au fost surprinse protestele violente din perioada 6-10 august. Imaginile sunt urmărite pentru depistarea autorilor şi a victimelor atacurilor. În una din înregistrări, se vede cum un bărbat care încearcă să apere un magazin, a fost atacat cu un stingător de incendii.

Autorităţile britanice au arestat aproape 1.800 de persoane care au participat la violenţele din Londra şi în alte oraşe din Marea Britanie. Dintre acestea peste o mie au fost puse sub acuzare. Unii au fost condamnaţi chiar şi la patru ani de închisoare. 

Autorităţile au iniţiat o amplă operaţiune de depistare a participanţilor la manifestaţiile violente. Astfel, peste 500 de poliţişti studiază înregistrările video pentru a-i identifica pe responsabilii de distrugerea a sute de magazine, case şi automobile. 

Din ultima înregistrare care a fost dată publicităţii de forţele de ordine se vede cum unul dintre vandali loveşte peste faţă un bărbat cu un stingător de incendii. Poliţia încă nu a reuşit să identifice atacatorii, dar nici victima. Doar în Londra, sunt instrumentate peste 1.000 de dosare legate de violenţele de la începutul lunii august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu