Poliția, la datorie de Paștele Blajinilor. RECOMANDĂRI pentru şoferi

Angajații Inspectoratului General al Poliției se vor afla la datorie și de Paștele Blajinilor, pentru a diminua abaterile de la legislație și a preveni săvârșirea acestora.  Într-un număr mai mare, polițiștii se vor afla în preajma cimitirelor, în curțile blocurilor,  în zonele de agrement, pe străzi și trasee.

În acest context, Poliția recomandă să nu parcați unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, nu urcați la volanul mașinii dacă ați consumat băuturi alcoolice și nu lăsați în mașină lucruri de valoare.

Totodată,  pentru evitarea creării ambuteiajelor rutiere și obstacolelor în trafic, recomandăm cetățenilor și conducătorilor auto să dea dovadă de toleranță și respect reciproc.

 De asemenea recomandăm:

  •  Utilizați  transportul public pentru deplasare la locul de destinație;
  •  Conformați-vă  indicaţiilor/semnalelor agenţilor de patrulare;
  •  Fiți  prudenți la trecerile pentru pietoni și  acordați prioritate în trecere;
  •  Nu staționați  autovehiculele în locurile interzise, pentru a nu crea obstacol în trafic;
  • Manifestați  răbdare și disciplină maximă, fără abateri de la prevederile Regulamentului circulației rutiere.

Menționăm că,  circulaţia transportului, cu excepţia celui  public, pe strada Doina, tronsonul cuprins între strada Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi sistată.

Astfel, pe străzile Doina și Socoleni, au fost identificate circa 1500 locuri pentru parcarea vehiculelor, iar  la intrări  se vor afla  agenti de patrulare care vor ghida conducatorii auto.

Cei care  vor veni cu transportul privat la Cimitirul „Sf. Lazăr" din capitală vor putea parca  automobilele  pe următoarele străzi:  Doina 189, Doina191/1, Doina 193, Doina 199, Doina 201, Doina 150, Socoleni16/1, Socoleni 31.

Ne adresăm şi către părinţi, aceştia trebuie să fie prudenţi, să-și supravegheze în permanență copiii, iar în cazul în care copilul s-a rătăcit,  anunțați imediat poliția. Totodată, în cazul în care copii se află singuri acasă, spuneți-le  să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute. 

Inspectoratul General al Poliției  recomandă cetăţenilor să apeleze, în caz de urgenţă, numărul unic 112 să se adreseze cu încredere celui mai apropiat sector sau polițist, atunci cînd sesizează că anumite persoane periclitează ordinea, securitatea publică şi siguranţa cetăţenilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu