Poliţia din Moldova, reformată cu bani din UE. Care sunt obiectivele Ministerului de Interne

Embed:

Reducerea timpului de intervenţie a echipajelor de poliţie şi creşterea încrederii populaţiei în angajaţii Ministerului de Interne. Aceste obiective vor fi atinse în cadrul implementării Programului de reformare a poliţiei pentru anii 2017-2020, finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul acordului cu UE, aprobat ieri de Guvern, prevede un sprijin financiar de peste 57 de milioane de euro.  

"Este vorba de crearea unui centru de instruire pentru toate organele de aplicare a legii. Dotarea cu tehnică, îmbunătățirea calității la locul de serviciu, regionalizarea reformei. Vrem să suplinim subdiviziunile regionale atât cu tehnică, cât și să îmbunătățim calitatea unde lucrează funcționarii noștri", a precizat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Potrivit ministrului de Interne, prima tranșă, în valoare de șase milioane de euro, urmează să fie transferată ţării noastre anul viitor. Banii acordaţi de UE au scopul de a moderniza poliţia, astfel încât angajaţii MAI să ofere servicii de calitate, dar și să combată fenomenul corupţiei în rândul acestor funcţionari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu