Poliţia din Florida, în alertă! Oamenii vor să tragă cu arma înspre uraganul Irma

Un bărbat din Florida care a sugerat ca oamenii să tragă cu armele înspre uraganul Irma pentru a-l face să se întoarcă a aprins imaginația a peste 46.000 de oameni, care s-au arătat interesați de un eveniment special creat pe Facebook, scrie Digi24.ro.

Ryon Edwards, în vârstă de 22 de ani, spune că i-a venit ideea din cauza stresului și a plictiselii.

"O combinație între stres și plictiseală m-a făcut să creez acest eveniment pe Facebook. Răspunsul a fost o surpriză însă, n-am crezut că va căpăta o asemenea amploare", a spus tânărul, pentru BBC.

Singurii care nu au fost amuzați de evenimentul care a strâns peste 46.000 de oameni interesați au fost polițiștii din statul american afectat de uraganul Irma. Pe contul de Twitter al poliției din comitatul Pasco a apărut un avertisment în acest sens.

"Ca să fim bine înțeleși, NU trageți cu arma înspre Irma. Nu veți întoarce uraganul, vor fi efecte foarte periculoase", a fost mesajul însoțit de o ilustrație în care se arată că, din cauza curenților, gloanțele se pot întoarce către locul din care au fost trase.

Duminică, Donald Trump a declarat starea de catastrofă naturală în Florida, permiţând astfel deblocarea unor mijloace suplimentare în vederea ajutorării peninsulei măturate de uriaşul uragan Irma. Preşedintele american a anunţat că se va duce "foarte repede" în sud-estul Statelor Unite.

În noaptea de duminică spre luni, uraganul Irma străbătea coasta de vest a Floridei, răsturnând palmieri, smulgând stâlpi electrici şi deversând ploi diluviene, afectând o zonă extrem de frecventată de turiştişi vulnerabilă la creşterea nivelului apelor.

"Irma ar urma să se îndrepte către nord-nord-vest în noaptea" de duminică spre luni, anunţă NHC.

Însoţit de rafale violente de vânt, de până la 155 de kilometri pe oră, uraganul urca pe coasta de vest a Floridei cu 22 de kilometri pe oră către nord, la ora 3.00 GMT (6.00, ora Moldovei), ameninţând oraşul Tampa, după ce a afectat sud-vestul peninsulei.

Uraganul Irma a atins uscatul prima oară duminică dimineaţa, cu rafale de vânt de 215 kilometri pe oră, ca uragan de categoria a 4-a, pe Keys, un mic arhipelag de insule aflate în largul Floridei continentale, cauzând pagube importante. El s-a îndreptat apoi către coasta de vest a statului, unde a atins uscatul a doua oară duminică după-amiaza.

Irma a fost retrogradată ulterior la la categoria a 2-a pe o scală de cinci trepte, a anunţat Centrul americane la uraganelor (NHC).

După ce a trecut din nou pe deasupra oceanului, ea a atins din nou Florida duminică după-amiaza, la ora 19.35 GMT (22.35, ora României), de această dată la Marco Island, pe coasta de vest, cu rafale de vânt de 185 de kilometri pe oră - categoria a 3-a -, după care a fost retrogradată la categoria a 2-a.

După ce a devastat mai multe insule în Caraibe şi a ucis 27 de oameni în această regiune, bilanţul uraganului Irma a crescut în Florida cu trei victime, ucise în accidente rutiere sâmbătă şi duminică dimineaţa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu