Poliția de frontieră, în ceață. Ce spune instituția despre "testarea" plăcuțelor neutre, anunțată de Flenchea

După ce vicepremierul pentru Reintegrare Alexandru Flenchea a anunțat astăzi că "măsura" aplicată din 10 ianuarie privind interzicerea mașinilor cu numere transnistrene să iasă din Republica Moldova este una "temporară, de test"PUBLIKA.MD a contactat reprezentanții Poliției de Frontieră pentru a obține o reacția.

Ofițerul de presă, Ana Marchitan, a declarat că nu cunoaște nimic despre faptul că această lege ar fi una "temporară", iar mâine vor avea o ședință și după vor veni cu mai multe detalii.  

În comunicatul de presă emis de Poliția de Frontieră despre aplicarea legi din data de 10 ianuarie, nu a fost menționat faptul că acestă masură este "de test".

"Începând cu data de 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Astfel, conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii 170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative."

PUBLIKA.MD amintește că Tiraspolul închide vama moldo-ucraineană pentru maşinile cu numere moldoveneşti. Inderdicţia va intra în vigoare din 24 ianuarie. 

Decizia a fost luată de aşa-zisul comitet de securitate din regiunea transnistreană, după ce Serviciul Vamal a interzis din 10 ianuarie trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru vehiculele cu numere de înregistrare transnistrene.

CITEȘTE ȘI: Tiraspolul închide vama moldo-ucraineană pentru maşinile cu numere moldoveneşti

loading...

Lasă un comentariu