Poliția britanică a găsit materiale naziste la domiciliul asasinului deputatei Jo Cox

Poliția britanică a găsit la domiciliul asasinului deputatei laburiste Jo Cox un ornament simbol al celui de-al Treilea Reich, vulturul nazist însoțit de o svastică, precum și alte materiale naziste, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Informația a fost dezvăluită la audierea de luni în procesul celui inculpat pentru această crimă, Thomas Mair, în vârstă de 53 de ani.

Deputata laburistă a fost înjunghiată și împușcată mortal în plină stradă cu numai o săptămâna înaintea referendumului privind Brexitul.

Anchetatorii au mai descoperit la domiciliul lui Thomas Mair și un articol despre Anders Breivik, extremistul norvegian care a ucis 77 de persoane în țara sa în iulie 2011. Ornamentul cu vulturul nazist era pus deasupra unei biblioteci, iar pe rafturile bine organizate se aflau cărți despre istoria militară a Germaniei și despre teoria nazistă a rasei albe.

La domiciliul său au mai fost găsite de asemenea articole din presă despre Jo Cox, inclusiv un articol semnat de aceasta și în care ea argumenta de ce dorește ca Marea Britanie să rămână în UE.

Unii martori susțin că în timpul atacului asupra deputatei Jo Cox el ar fi strigat sloganuri precum "Pătrați Marea Britanie independentă" sau "Marea Britanie mai întâi".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu