Poliţia anunţă că a descoperit corpuri delicte ce au legătură cu jaful armat de vinerea trecută

Embed:

Noi detalii în cazul jafului armat produs vinerea trecută în capitală. Oamenii legii au găsit rămăşiţe ale telefoanelor mobile ale infractorilor, care vor fi supuse expertizei.

"Dispozitivele au fost găsite în autoturismul folosit în timpul atacului, care ulterior a fost incendiat. Subiectul a fost discutat astăzi şi de membrii Comisiei Securitate a Parlamentului, într-o şedinţă cu uşile închise", a declarat viceministrul de Interne Serghei Diaconu.

Acestea au fost găsite în un automobilul de model Chrysler, căruia i s-a dat foc. Viceministrul de interne Sergiu Diaconu afirmă, că aceste probe pot fi o sursă importantă de informaţii extrem de utile. Mai mult, şeful Secţiei urmărire penală în cauze excepţionale a Procuraturii Generale Corneliu Bratunov susţine că a fost stabilit proprietarul automobilului.

E drept că legătura lui cu autorii jafului încă nu a fost stabilită. El afirmă, că la începutul anului a vândut automobilul unor persoane necunoscute şi de atunci nu ştie nimic despre ei. Între timp anchetatorii verifică versiunea, conform căreia autorii jafului ar putea fi persoanele, care au mai comis infracţiuni similare.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, admite că infractorii s-ar putea ascunde regiunea transnistreană, dar dă asigurări că aceştia vor fi găsiţi.

Anterior, în plin centrul capitalei, trei bărbaţi înarmaţi şi mascaţi, în uniforme kaki şi care aveau asupra lor staţii de emisie-recepţie şi cătuşe, au dat busna într-un magazin. Ei au atacat angajaţii şi s-au făcut nevăzuţi cu peste 100 de mii de euro.

Peste un an, aceeaşi grupare a jefuit o casă de schimb valutar şi au sustras peste jumătate de milion de lei. De această dată, infractorii au fost prinşi.

Publika.md notează că, anterior, poliţia a anunţat că făptaşii ar fi planificat din timp crima. În seara zilei de 30 mai, încasatorii unei bănci comerciale din Chişinău au fost atacaţi de mai mulţi indivizi cu cagule pe cap şi veste antiglonţ, în timp ce ridicau banii de la un magazin angro. Un om a fost ucis, iar alţi doi au ajuns în stare gravă la spital. 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu