Poliţia a prezentat PROBE privind manifestanţii violenţi de la protestul din 24 aprilie, organizat de DA

Embed:

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pînzari, a prezentat probe video privind implicarea celor patru persoane reţinute zilele trecute în protestele violente de pe 24 aprilie, organizate de Partidul Platforma DA, în spatele căruia se află interlopii Victor şi Viorel Ţopa. 

Potrivit lui Pînzari, problele au fost prezentate pentru a nu lăsa loc de interpretări. Şeful IGP a declarat că nu au fost încă identificate toate persoanele violente. 

Mai mult decât atât, Pînzari a declarat că două dintre cele patru persoane reţinute au fost certaţi cu legea anterior.

Totodată, şeful IGP a menţionat că comportamentul reprezentanţilor protestelor este unul ciudat, în contextul în care, anterior, aceştia au declarat că persoanele violente sunt nişte provocatori, iar în urma arestărilor sar în apărarea lor. 

În acelaşi sens, Alexandru Pînzari a anunţat că poliţia s-a autosesizat în cazul agresării jurnaliştilor de la Today.md de către adepţii Platformei DA şi că vor fi luate toate măsurile pentru ca cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.

PUBLIKA.MD aminteşte că patru persoane, bănuite de organizarea dezordinilor în masă la 24 aprilie, au fost reținute pentru 72 de ore, după ce joi dimineaţă oamenii legii au efectuat patru percheziții în municipiul Chișinău și în localitatea Mana, raionul Orhei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă până la opt ani de închisoare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu