Poliţia a lansat campania "Bunici grijulii": Vârstnicii ajută copiii să traverseze strada

Embed:

Copiii vor fi în siguranţă în drum spre şcoală, cu ajutorul bunicilor. Poliţia a lansat o campanie în acest sens, care presupune mobilizarea vârstnicilor la trecerile de pietoni, pentru a-i ajuta pe cei mici să traverseze strada.

Inițiativa este preluată din experiența mai multor orașe din nordul Italiei.

"Acest proiect presupune implicare persoanelor de vârsta a treia, cu responsabilitate civică înaltă, care nu sunt indiferenţi, care au nepoţi şi vor să se implice pentru a sprijini şi pentru a proteja copii noştri."

În timpul deplasării în Italia, şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a discutat cu mai mulţi moldoveni, care au explicat eficienţa acestui proiect.

"Chiar din primul moment când am văzut în stradă bunei care sunt foarte griujulii faţă de nepoţii lor, aşteptau în stradă copii, îi ajutau să traverseze strada, m-am gandit ca ar fi foarte bine si foarte util ca sa fie acelasi serviciu in Moldova."

„Asta-i bun pentru batrani ca să nu stea acasă, în singurătatea, dar să aibă ocupaţie .

"Îndemn toţi bunicii, toţi pensionarii să se implice în acest proiect pentru a proteja şi a asigura copiii noştri."

"Îţi mulţumeasc Mihai, să fie într-un ceas bun."

"Dstră faceţi un lucru tare bun pentru Moldova şi pentru bunici şi pentru copii"

Campania „Bunicii grijulii” este implementată, în prezent, în mai multe raioane din ţară. În cadrul acţiunii, poliţiştii discută cu vârstnicii şi micuţii despre siguranţa în trafic. Scopul campaniei este prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea copiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu