Poliţia a iniţiat un proces penal în cazul incidentului de la Varniţa. Trei suspecţi, identificaţi

Embed:

Poliţia Naţională a iniţiat un proces penal în cazul incidentului de la Varniţa, unde aşa-zişii grăniceri transnistreni au confiscat de la doi funcţionari electorali laptopurile cu datele alegătorilor. Oamenii legii au identificat deja trei suspecţi în acest caz. Informaţia a fost confirmată de şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

"În acest caz sunt vizate trei persoane: sunt doi aşa-numiţi grăniceri şi o persoană civilă care a venit, a luat ilegal calculatoarele şi le-a cercetat. Calificarea faptei cu privire la sancţiunea care urmează să fie aplicată acestor persoane, urmează să fie făcută de către procurori. Dacă acestea vor fi găsite vinovate, vor fi anunţate în căutare şi vor fi întreprinse toate măsurile legale", a menţionat şeful-adjunct al IGP.

În acelaşi timp, Comisia Electorală Centrală condamnă incidentul de la Varnița şi califică această acțiune drept o provocare şi o încercare de destabilizare a situației înainte de ziua alegerilor. Autoritatea electorală a decis să retragă laptopurile care au fost confiscate şi ulterior returnate celor doi funcţionari de aşa-zişii grăniceri transnistreni. Aceste calculatoare vor fi înlocuite cu alte laptopuri pentru buna desfășurare a alegerilor. 

"Noi am făcut apel către misiunele de observare internaţionale, către organele de drept, dar şi Comisia Unificată de Control şi OSCE de a lua atitudine vizavi de incidentul pentru a nu admite repetarea acestora aşa ca securitatea cetăţenilor să fie respectată", a precizat Alina Russu, preşedintele CEC.

Joi, preşedintele şi secretarul unei secţii de votare din oraşul Anenii Noi, destinată votanţilor din stânga Nistrului, au fost supuşi controalelor din partea grănicerilor din stânga Nistrului. Funcţionarii electorali şi şoferul reveneau de la un seminar de instruire din Capitală. Pentru locuitorii din stânga Nistrului vor fi puse la dispoziţie 47 de secţii pe teritoriul controlat de autorităţile constituţionale de la Chişinău. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu