Poliţia a identificat persoana care a ucis o femeie din sectorul Botanica. Cine este individul

Embed:

Poliţia afirmă că a identificat persoana, care a ucis femeia, în vârstă de 32 de ani, din sectorul Botanica al Capitalei. Este vorba de un bărbat, de 40 de ani, cu antecendente penale care, însă nu a fost reţinut şi a fost dat în căutare. 

"Bănuitul nostru este anterior judecat, inclusiv pentru omor în Federaţia Rusă. Este anterior judecat şi în Republica Moldova pentru săvârşirea jafurilor", a spus IGOR ZGLĂVUŢA -şeful Direcţiei Combaterea Crimelor Grave a INI. 

Oamenii legii susţin că intenţia iniţială a suspectului a fost să jefuiască victima. Ea a fost omorâtă prin strangulare şi a încercat să opună rezistenţă, dar fără succes.

Oamenii legii susţin că intenţia iniţială a suspectului a fost să jefuiască victima. Ea a fost omorâtă prin strangulare şi a încercat să opună rezistenţă, dar fără succes. Forţele de ordine au evitat să ofere alte detalii, invocând urmărirea penală află în plină de desfăşurare. Însă noul ministrul de interne a ţinut să se plângă pe faptul că operaţiunea a fost îngreunată de cadrul normativ, mai exact de lipsa unei evidenţe a camerelor de supraveghere.

"Niciun ministru de până acum, niciun şef de IGP nu s-a ocupat să existe o evidenţă centralizată a camerelor de luat vederi funcţionale din Republica Moldova şi în special din oraşul Chişinău", a spus ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Predecesorul noului şef al afacerilor interne, Alexandru Jizdan a reacţionat la învinuirile aduse pe o reţea de socializare. Într-o postare, Jizdan a scris că Andrei Năstase a minţit jurnaliştii, ba mai mult el s-a opus atunci când fosta guvernare a venit cu propunerea de a ajusta cadrul legal şi chiar a învinuit-o că vrea să monitorizeze viaţa privată a oamenilor.

Totodată, Alexandru Jizdan l-a anunţat pe Năstase că pe masa funcţionarilor de la Ministerul Afacerilor Interne există deja un concept al unui proiect "Safe City", similar celor din Uniunea Europeană, iar Năstase nu are decât să-l revadă şi să-l ducă la bun sfârşit.

De asemenea, Jizdan a menţionat că după o lună de mandat, Andrei Năstase a reuşit doar să critice, să alunge, să ameninţe şi chiar să le impună reguli politice angajaţilor. Dar potrivit lui Jizdan, MAI nu este o scenă de protest, iar acţiunile lui Năstase vor avea consecinţe grave.

La final, fostul ministru de interne cu o experienţă vastă în sistemul poliţienesc, i-a oferit mai multe sfaturi lui Andrei Năstase, între care să nu ascundă situația operativă şi să nu se bucure de agravarea situației criminogene din țara lui.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu