Poliţia a identificat mai mulţi instigatori care susţin că vor avea arme la protestul organizat de PPDA, PAS şi PLDM

Embed:

Poliția a pornit o cauză penală pentru instigare la vărsări de sânge în timpul protestelor planificate pentru duminică. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unei conferințe de presă, dedicată măsurilor de asigurare a ordinii publice în ziua de 24 iunie.

Oamenii legii au adus probe care ar confirma instigarea la violență, inclusiv cu aplicarea armelor.

Polițiştii susțin că au fost identificate mai multe persoane cu profiluri false pe rețelele de socializare și care au statut de bănuit.

"Au fost identificate mai multe persoane care prin acțiunile sale instigă la violență, inclusiv incendieri, pogromuri, distrugerea de bunuri, apicarea violenței și opunerea violenței forțate în fața autorităților. Persoana dată a fost identificată, astăzi nu vă putem prezenta datele acestea, pentru că informațiile sunt confidențiale", a spus Grigorie MOGA, şef-adjunct al Direcţiei generale urmărire penală. 

Totodată, forțele de ordine au anunțat că au identificat și persoane care au participat la dezordinile în masă din aprilie 2016. Atunci, mai mulți simpatizanți ai Platformei DA au aruncat cu pietre în polițiști.

”Din numărul persoanelor identificate sunt şi cele care la moment au statut de inculpat în cardul cauzei penale examinate de instanţa de judecata pe faptul dezordinei în masa din 24 aprilie 2016”, a mai adăugat Grigorie MOGA, şef-adjunct al Direcţiei generale urmărire penală. 

Poliția a făcut apel la calm în timpul acțiunii de duminică, organizată de PPDA, PAS și PLDM. Participanții sunt îndemnați să nu se lase provocați și atrași în acțiuni de violență.

"Este interzisă aflarea persoanelor asupra lor a armelor de foc, obiectelor ‚interzise substanţe explozive, obiecte tăioase sau obiecte dure cum ar fi bâte. Recomandăm ca şi persoanele să nu poarte asupra lor careva măşti sau cagule. Piaţa Marii adunări Naţionale şi alte locaţii publice unde se desfăşoară întruniri va fi supravegheată prin intermediul mijloacelor tehnice audio video", a spus Daniela Buzatu, şef secţie, direcţie ordinea publică. 

În cadrul Inspectoratului General al Poliției a fost creat un nou serviciu de comunicare cu forțele de ordine, ”Dialog”. Acesta este menit să asigure o mai bună colaborare între protestatari și poliţişti, iar colaboratorii serviciului sunt instruiți să gestioneze cât mai bine eventuale situații de criză.

” Inscripția în față ”Dialog Poliția”, și desigur în spate ”Dialog Poliția”. Vor fi echipați cu stații radio pentru a asigura comunicarea și camere de înregistrare video.”

De asemenea, duminică, circulația pe unele străzi din Capitală va fi redirecționată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu