Poliţia a găsit 18 tone de zahăr fără acte de provenienţă (VIDEO)

Embed:

Aproape 20 de tone de zahăr, fără acte de provenienţă, au fost depistate, astăzi, într-un depozit de pe strada Uzinelor din Capitală. Sacii, încărcaţi într-un camion, au fost descoperiţi de câţiva angajaţi ai unei fabrici, care au anunţat poliţia. Şoferul nu a putut prezenta niciun act care să confirme provenienţa mărfii, poliţiştilor ajunşi la faţa locului.

Potrivit oamenilor legii, şoferul a declarat că o persoană l-ar fi rugat să transporte zahărul de pe o stradă din Capitală la depozit.

"Într-adevăr, s-a descoperit un autocamion cu 18 tone de zahăr. La solicitarea de a prezenta actele de provenienţă, ultimii nu au putut să prezinte niciun document al zahărului dat. Mai mult, zahărul nu avea nicio etichetă de marcare a produsului respectiv", a declarat şeful Direcţiei investigarea fraudelor a MAI, Constantin Pînzari.

Unii angajaţi ai depozitului au negat existenţa mărfii dubioase.

"Unde vezi că s-a descărcat? Maşina îşi făcea o roată aici. Omul dacă îşi făcea o roată, asta nu înseamnă că stătea şi descărca aici", a declarat un angajat al depozitului.

Încăperile unde a fost depozitat zahărul sunt sigilate, iar cazul este anchetat de Ministerul Afacerilor Interne.

Publika.md aminteşte că, anterior, producătorii declarau că bugetul de stat ar putea pierde, în acest an, aproximativ două sute de milioane de lei, din cauza contrabandei cu zahăr.

Potrivit lor, mai mult de jumătate din produsul vândut pe piaţa internă este de contrabandă. Responsabili de la instituţiile de drept au negat aceste afirmaţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu