Poliţia a deschis o anchetă în cazul preotului care a BRUSCAT un bebeluş în timpul botezului

Embed:

Poliția a început o anchetă în cazul preotului din Brăila acuzat că s-a enervat în timpul slujbei de botez și a bruscat bebelușul, băgându-l cu forța în cristelniță, în timp ce micuțul se agățase de patrafir. De altfel, și Arhipiscopia Dunării de Jos și-a cerut scuze părinților bebelușului și a anunțat că va face propria sa anchetă în acest caz, scrie Digi24.ro.

Părintele Traian Mazăre este însă de părere că nu a făcut nimic rău și că slujba de botez a respectat întocmai canoanele bisericești. Recunoaște, totuși, că era nervos, dar nu pe bebeluș, ci pe dascăl: "Eram supărat pe dascăl. I-am reproșat și în cuvinte, nu numai în priviri. I-am spus că putea să mă ajute și el", a declarat preotul, pentru cotidianul De Brăila.

CITEŞTE ŞI: ÎNGROZITOR! Un bebeluş, la un pas de MOARTE, după ce preotul violent îl BRUSCHEAZĂ în timpul botezului (VIDEO)

"Preotul iese în evidență prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sfânta Taină a Botezului, gesturi lipsite de delicatețe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. (…) Există grade de sancționare ale unui cleric, pornindu-se de la mustrare, care nu-i puțin lucru, până la mutarea disciplinară într-o altă parohie și până la trimiterea preotului într-o mănăstire pentru a se pocăi și, evident, caterisirea. Vom urmări cazul cu mare atenție", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei pentru De Brăila.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu