Poliţia a depistat peste 1 000 de cartuşe păstrate ilegal în Durleşti

Peste 1000 de cartușe păstrate illegal au fost depistate în gospodăria unui locuitor al orașului Durlești de către angajații Comisariatului general de poliţie al municipiului Chişinău şi Comisariatului de poliţie din sectorul Buiucani al Capitalei.

Potrivit organelor de poliție, posesorul de muniții, în vîrstă de 51 de ani, participant la conflictul armat transinistrean păstra patru grenade de model F1, 2 focoase pentru grenade antitanc, peste 1 000 de cartuşe de calibrul 5,45 mm, 7,62 mm. Totodată, oamenii legii au depistat o sticlă cu o substanţă necunoscută asemănătoare cu mercur. Toate aceste muniţii au fost ridicate, sigilate şi prezentate serviciilor abilitate în scopul efectuării expertizei balistice.

Cazul este investigat de Procuratura sectorului Buiucani , iar oamenii legii urmează să stabilească cu ce scop bărbatul păstra acest arsenal de muniţii.

Menționăm că Legislaţia în vigoare prevede că purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 6 000 la 12 000 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu