Poliţia a dat iama în microbuzele din Bălţi. Ce nereguli a depistat

Embed:

Şoferi de microbuze de linie din orașul Bălţi au fost traşi pe dreapta. Unii s-au ales cu amenzi pentru că au încălcat regulile de circulație, iar alții au primit de la inspectorii de patrulare pliante care conţin informaţii despre consecințele accidentelor rutiere.

Acțiunea face parte din campania ''Stop accidente rutiere – Viața are prioritate!'', desfăşurată de Inspectoratul Național de Patrulare.

Potrivit agențuilor de patrulare, în doar câteva ore, zeci de şoferi s-au ales cu amenzi și puncte de penalizare pentru că au staţionat în locuri interzise sau au depășit limita de viteză.

"Cele mai dese încălcări depistate de către agenţii de patrulare, comise de şoferi in trafic sunt staţionarea microbuzelor, autobuzelor în locuri nestabilite. La fel sunt depistate multe parcări neregulamentare", a spus ofiţerul de poliţie Sergiu Pleşco. 

Șoferii amendați dau vina pe autorităţile oraşului care, potrivit lor, ar trebui să amenajeze mai multe staţii:

"Oamenii ne roagă să oprim deoarece staţia e departe, mai ales copiii care se duc, pe aici, la şcoală".

"Ar trebui să amenajeze o staţie aici în preajmă. Oamenii ne opresc, ei nu ştiu că noi nu avem voie să staţionăm. Dar noi suntem nevoiţi să o facem, vedeţi că nu am pe nimeni în salon."

Acţiunile agenţilor de patrularea i-a nemulţumit şi pe unii pasageri:

"Eu sunt bătrână şi vreau la magazin. În partea cealaltă este oprire, dar aici de ce nu e ? Dar şoferukl nu-i vinovat că s-a oprit şi aşa nu are pasageri."

Agenţii de circulaţie au distribuit şoferilor şi pliante ce conţin informaţii despre riscurile nerespectării Regulamentului Circulației Rutiere.

Agenţii de patrulare din Bălţi vor desfăşura astfel de acţiuni şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu