Poliţa de asigurare medicală, MAI SCUMPĂ din 2014

Embed:

Din 2014, moldovenii vor plăti mai mult pentru poliţa de asigurare medicală. Majorarea este prevăzută de proiectul legii privind fondul asigurăilor medicale obligatorii, care va fi discutat astăzi la Guvern.

Dacă proiectul de Lege, elaborat de Executiv, va fi adoptat de Parlament, din fondul lunar de salarii, opt la sută vor ajunge pentru plata poliţei medicale. Angajatul şi angajatorul vor trebui să contribuie fiecare cu 4 la sută, comparativ cu 3,5%, în prezent.

Iar moldovenii care îşi cumpără singuri poliţa vor da pe ea peste 4.000 de lei sau cu aproape 740 de lei mai mult decât în 2013. În acelaşi timp, autorităţile îşi propun să majoreze cu 38 de milioane de lei fondul de dezvoltare şi modernizare a instituţiilor medicale.

Din aceşti bani urmează să fie cumpărate şi echipamente medicale performante. Proiectul bugetului asigurărilor medicale obligatorii pentru anul 2014 prevede venituri de 4 miliarde 723 de milioane de lei şi cheltuieli cu 150 de milioane de lei mai mari.

Tot astăzi, membrii Executivului vor aviza şi proiectul legii Bugetului asigurărilor sociale de stat. Documentul prevede venituri de peste 12 miliarde de lei. Iar deficitul acestuia va ajunge la 120 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu