Polina Gurenco, campioană europeană la cadeți în categoria de greutate de până la 47 de kilograme

Embed:

Polina Gurenco este una dintre cele mai promiţătoare sportive din Republica Moldova.

Luptătoarea de karate-do în vârstă de 14 ani a devenit în luna februarie campioană europeană la cadeți în categoria de greutate de până la 47 de kilograme.

Ucraineanca naturalizată s-a impus în proba kumite la turneul desfăşurat în capitala Bulgariei, oraşul Sofia.

Gurenco susţine că acest succes este un pas înainte în cariera ei.

"Ca să ajung în finală trebuia să obţin patru victorii. Adică am susţinut în total cinci lupte. Am muncit foarte mult împreună cu antrenorul şi părinţii. Am participat la turnee peste hotare şi asta a fost cheia succesului", a spus luptătoarea karate-do, Polina Gurenco.

Polina este originară din oraşul ucrainean Odesa, dar a decis să reprezinte ţara noastră la competiţiile internaţionale şi a primit recent paşaportul moldovenesc.

"Acesta a fost obiectivul nostru, iar decizia finală a luat-o antrenorul meu. Sunt fericită că totul este bine acum", a spus luptătoarea karate-do, Polina Gurenco.

"Aici nu există o concurenţă mare, ea are posibilitate de a demonstra ceea ce poate. Acolo mai mulţi oameni practică acest gen de sport şi îi este mai greu",  a spus preşedintele FM Karate, WKF, Oleg Abalin.

În 2018 Argentina va găzdui Jocurile Olimpice de Tineret, iar şefii Federaţiei Moldovenşti de Karate-do consideră că Polina Gurenco are şanse să cucerească o medalie la acest turneu de anvergură.

"Ea are calităţi bune şi se pregăteşte sub comanda unui antrenor experimentat. De exemplu, o elevă de-a lui a câştigat medalia de aur la Jocurile Europene, desfăşurate în Azerbaidjan", a spus preşedintele FM Karate, WKF, Oleg Abalin.

Versiunea WTF a genului de arte marțiale karate-do a fost inclusă în anul 2016 în programul olimpic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu