Podul din Străşeni va fi gata până în luna iunie 2019. Pavel Filip a cerut urgentarea lucrărilor

Embed:

După doi ani ani de întârziere, podul din Strășeni care face legătura dintre gară și oraș va fi dat în exploatare în luna iunie. Cel puțin asta i-au promis responsabilii de construcție premierului Pavel Filip, care a vizitat, astăzi, șantierul. Prim-ministrul, însă, a cerut urgentarea lucrărilor.

Deşi lucrările de construcţie a pasarelei urmau a fi finalizate încă în anul 2017, podul nu este gata nici până acum.

Constructorii afirmă că au avut nevoie de materiale de construcție tocmai de la Kiev, motiv pentru care realizarea proiectului a fost tergiversat.

Șeful șantierului afirmă că acum dispune de toate cele necesare, iar în luna iunie, va fi dat în exploatare.

"Noi până în februarie o să terminăm de asamblat, o să fie ridicate două montări.

- Filip: Lucrările nu se pot grăbi acum? Haideţi, pentru că cele mai importante au fost deja făcute."

Noul pod cu o lungime de 126 de metri este construit paralel cu cel vechi şi va fi dotat cu două lifturi pentru persoanele cu dificultăţi locomotorii și va fi iluminat pe timp de noapte.

Oamenii susţin colaborarea dintre Guvern şi autorităţile locale şi cred că doar aşa se va reuşi ca pasarela să fie într-un final construită.

"E foarte bine când colaborează între ei, cred că aşa vor merge mai repede lucru. Dacă a fost aici şi premierul şi au vorbit sperăm că până în primăvară va fi"

"Trebuie să se ajute unul pe altul, că altfel nu facem nimic în ţară, dacă nu ne ajutăm unul pe altul. "

"Trebuie numaidecât să vorbească şi cu Guvernul şi să le dea ajutor."

"S-au întins prea mult aceste lucrări, această pasarelă face parte din drumul R-1. Au fost deja eliminate toate constrângerile şi iată după cum ne dau asigurări, până în luna iunie, dar eu spre că şi mai devreme, asta pentru că deja 60 la sută din lucrări au fost realizate şi sper să avem dat în exploatare acest proiect", a spus premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a vizitat şi drumul de ocolire a orașului, care urmează să fie reparat în acest an. Pentru reparația celor 850 de metri, din bugetul de stat au fost alocate 16 milioane de lei.

Aşa cum în preajmă este și filiala Zonei Economice Libere "Bălţi", reabilitarea infrastructurii este importantă pentru companiile rezidente.

"Infrastructura dă un impuls mai mare pentru a atrage şi alte companii. Suntem pe ultima sută de metri cu o corporaţie foarte mare, la nivel mondial, care au o cifră de afaceri de câteva miliarde de euro şi dacă reuşim, ar trebui ca numai această companiei din Germania să creeze peste trei mii de locuri de muncă", a spus administratorul ZEL "Bălţi", Marin Ciobanu.

Ulterior, premierul s-a întâlnit cu primarul oraşului Străşeni, care i-a vorbit despre planurile pentru acest an.

"Vom demara în curând lucrări pentru extinderea sistemului de canalizare în localitate, pe o lungime de peste patru mii de metri. Şi ne mai axăm pe extinderea sistemului de iluminat, 30 la sută a fost iluminat în 2017-2018, iar în 2019 vrem să iluminăm alţi 20 de km", a spus primarul oraşului Străşeni, Valentina Casian.

Pe aceeaşi temă