Pod prăbuşit la Genova: Un moldovean de 34 de ani, găsit printre răniţi. În ce stare se află bărbatul

Embed:

Un moldovean se numără printre răniţii în urma prăbuşirii podului rutier din Genova. E vorba de un bărbat de 34 de ani, care urmează astăzi să fie operat la cap în Italia. El a fost vizitat la spital de consulul Moldovei în Milano.

PUBLIKA.MD aminteşte că un alt moldovean de 44 de ani a murit în urma tragediei. El este din satul Taraclia, raionul Căuşeni.

La indicaţia Guvernului, corpul neînsufleţit al acestuia va fi adus acasă de o companie contractată de autorităţi.

"De către IGSU s-a contractat o companie, care va repatria cadavrul bărbatului decedat şi urmează ca acesta să ajungă în Republica Moldova, iar Guvernul Republicii Moldova va asigura rambursarea cheltuielilor", a declarat Liliana Puşcaşu, purtător de cuvânt al IGSU.

În urma tragediei din Genova, care a lăsat 39 de morţi, autorităţile locale au decretat două zile de doliu. Între timp, numeroase echipaje de salvatori continuă să efectueze căutări printre dărâmături.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, ajuns la faţa locului, a fost informat că sub ruine s-ar afla oameni. Oficialul şi-a exprimat speranţa că e vorba despre un număr mic de persoane.

Potrivit informaţiilor preliminare, nenorocirea s-a produs din cauza unei erori umane.

În acest caz a fost deschis un dosar penale.

Podul Morandi, vechi de 51 de ani, a cedat, marţi, în timpul unei furtuni puternice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu