Poate să ardă magazinul cu tot cu ei. Reacția oamenilor dintr-un centru comercial când a sunat alarma de incendiu

Embed:

În localurile de agrement din țară a început evaluarea siguranţei antiincendiare. O simulare în caz de incendiu a avut loc la un hipermarket din Capitală. Surprinzător însă oamenii care își făceau cumpărăturile în acel moment nu au reacționat atunci când s-a declanșat alarma.

Exerciţiul vine în contextul incendiului devastator din Kemerovo, Rusia, unde zeci de oameni și-au pierdut viața.

"În următoarele minute magazinul nostru se va închide din cauza unor defecțiuni tehnice. Vă rugăm să urmați instrucțiunile personalului nostru și să părăsiți în liniște, pe cea mai scurtă cale de evacuare, incinta magazinului."

Din imaginile trimise în redacție de un telespectator, se vede cum puțini oameni reacționează la îndemnul de a evacua clădirea. Mai mult, unii cumpărători s-au lăsat cu greu convinși de personalul magazinului să iasă afară. Alții se plimbau liniștiți printre rafturi, chiar dacă sirenele răsunau încontinuu.

"Pe aici, pe aici."

"Treceți. Iată pe acolo, ușa de culoare albastră."

Astfel de simulări vor fi efectuate în peste o mie de localuri de agrement din Capitală. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul general pentru Situații de Urgență, până acum 30 la sută dintre acestea au fost verificate.

Testările sunt efectuate la inițiativa premierului Pavel Filip, care a dispus să fie create mai multe grupuri de lucru în acest sens.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu