PNL: Vizita lui Kirill este o dominare prin ortodoxie din partea Rusiei

Vizita la Chişinău a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, ÎPS Kirill, se înscrie în obiectivele  antiromâneşti si antioccidentale ale Rusiei. De această părere este Partidul Naţional Liberal.

Potrivit PNL, în faţa fricii ca să nu apară, în societatea moldovenească, o stare de spirit favorabilă reîntregirii poporului român, autorităţile ruse acţionează ori pe căi directe, cum ar fi şantajul economic, ori pe căi indirecte, cum ar fi şi dominarea prin ortodoxie.

Amintim că şi alţi politicieni moldoveni şi-au exprimat părerea vis-a-vis de această vizită. "Este o vizită importantă pe care o tratăm cu maximă seriozitate”, a menţionat premierul, Vlad Filat.

"Este o onoare extraordinară şi o stimă din partea ierarhului superior al bisericii noastre creştin-ortodoxe, Patriarhul Kiril”, a declarat Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Deşi recunoaşte că este o un eveniment impotant, democratul Marian Lupu este mai rezervat în comentarii. “O să vedem care va fi situaţia şi conţinutul discuţiilor în cadrul acestei vizite”, a menţionat liderul PD, Marian Lupu. 

Cred că nu este ceva binevenit şi sper că această vizită nu va fi una politică", a spus deputatul PL Vadim Cojocaru.

Menţionăm că Ierarhul bisericii ortodoxe ruse va sosi la Chişinău sâmbătă seara, 8 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu