PN a depus plângere la CEC în care îi acuză pe socialişti că mint în rapoartele oficiale

Formaţiunea "Partidul Nostru" le arată din deget socialiştilor. Ei îi acuză că au cheltuit pe publicitatea stradală mai mult decât au declarat în rapoartele oficiale.

Cei de la Partidul condus de Renato Usatîi au depus şi o sesizare la Comisia Electorală Centrală, dar îi acuză pe membrii instituției că nu au examinat sesizarea în termenii stabiliţi. CEC respinge acuzaţiile.  

Potrivit celor din formaţiunea "Partidul Nostru", în rapoartele prezentate la CEC la începutul lunii octombrie, socialiştii au indicat cheltuieli de 37 de mii de lei pentru publicitatea stradală în municipiul Chişinău. De cealaltă parte, cei din partidul lui Renato Usatîi spun că aceste cheltuieli sunt incomplete. Și asta în condițiile în care publicitatea stradală este mult mai scumpă. Drept exemplu, cei de la Partidul Nostru au adus cele 22 de bilboarduri pe care le-a arendat formațiunea și pentru care au achitat 91 de mii de lei.

"PSRM-ul lui Dodon, perioada de referinţă este aceeaşi, declară pe bannere în Chişinău 37 de mii de lei. Atenţie, ei au inundat Chişinăul că deja nici numărul nu-l ştim. La fiecare colţ, în fiecare tufar este candidatul lui Dodon", a spus ILIAN CAŞU,  candidat la funcţia de consilier municipal în Chişinău "Partidul Nostru".

Cei de la formaţiunea "Partidul Nostru" spun că socialiștii care candidează la primăriile din țară, încalcă legislaţia şi prezintă cheltuieli mai mici decât cele reale.

"În oraşul Cantemir, avem doar o singură construcţie pe care poate fi amplasat un panou publicitar. Pe de o parte a acestei construcţii este billboardul partidului nostru şi pe de altă parte a aceleaşi construcţii este bilboardul Partidului Socialiştilor. "Partidul Nostru" în raportul financiar pe care l-a depus la CEC a declarat pe acest billboard 8 mii 100 de lei. Partidul Socialiştilor a declarat pe acelaşi billboard 161 de lei", a spus ELENA GRIŢCO, candidat la funcţia de consilier municipal în Bălţi "Partidul Nostru".

Comisia Electorală Centrală a reacţionat la acuzaţiile aduse într-o postare pe Facebook în care au scris că examinarea contestaţiilor privind finanţarea campaniilor electorale ale partidelor politice nu au termen de prescripție şi sesizarea depusă de concurentul electoral Partidul Politic „Partidul Nostru” va fi examinată în una din următoarele ședințe publice ale Comisiei.

Şi candidatul socialist pentru Primărie, Ion Ceban, a reacţionat pe Facebook. Acesta şi-a îndemnat contracandidații să nu-şi facă campanie electorală pe seama lui. Anterior, şi Dorin Chirtoacă şi Valeriu Munteanu, ambii canidaţi la Primăria Chişinău, l-au acuzat pe socialistul Ion Ceban că şi-ar finanţa campania electorală din exterior şi nu declară toţi banii în rapoartele financiare.

Cei doi au depus o contestație în acest sens prin care au cerut excluderea lui Ceban din cursa electorală. Chirtoacă şi Munteanu au adus drept argument cifrele despre publicitatea stradală care ar fi mult mai mari decât cele anunţate oficial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu