PMAN, un adevărat câmp de luptă. Ofiţerii SPPS au făcut primele repetiții pentru campionatul "Bodyguard - 2017"

Embed:

Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a transformat noaptea trecută într-un adevărat câmp de luptă. Angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat au făcut primele repetiții pentru campionatul "Bodyguard - 2017". Cascadoriile cu maşini, câinii dresaţi care au căutat obiecte exploxibile, dar şi operaţiunile de salvare a persoanelor VIP au adunat zeci de spectatori.  

În cadrul campionatului, ofiţerii SPPS vor trebui să conducă automobilul în condiții extreme. Concurenţii vor trebui să ridice, din mers, o mașină pe două roți și să înconjoare cu ea Piața Marii Adunări Naționale.

În cadrul altei probe, ofiţerii vor demonstra cât de bine ştiu să apere persoanele care au nevoie de pază.

"A fost simulată o situație de atac asupra unui cortegiu oficial, asupra unei persoane protejate, în care a fost delimitată persoana vip de către atacatori și a fost evacuată", a explicat un ofiţer SPPS.

Totodată, un bodyguard profesionist trebuie să treacă cu brio şi peste proba de şofat cu viteză.

Iar câinii vor trebui să găsească o posibilă bombă care va fi amplasată sub automobil.

Campionatul "Bodyguard - 2017" va avea loc în data de 17 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 10:00.

Acțiunea se va desfăţura în premieră în Moldova, iar intrarea va fi liberă.

"Echipele sunt compuse din câte cinci ofițeri. Patru participanți și unul de rezervă. În aceeași componență sunt și echipele altor țări participante", a declarat Anatolie Golea, director interimar SPPS

La concurs participă echipe din 17 ţări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu