Plouă afară, le plouă şi în casă. De 10 ani, locatarii unui bloc din Ciocana stau cu acoperişul spart

Embed:

Locatarii unui bloc din sectorul Ciocana al Capitalei mai bine de zece ani au mari bătăi de cap de fiecare dată când plouă. Din cauza acoperişului spart, apa se scurge în scara blocului şi în apartamentele de la ultimul etaj.

Oamenii sunt nevoiti să strângă apa în vase, ca aceasta să nu ajungă la transformatorul electric, amplasat pe peretele din scara blocului.

"Primăvara când se topeşte apa de pe acoperiş din nou suntem uzi. De multe ori nimereşte şi în contorul electric, a mai fost, rămânem fără lumină. Acum plouă afară nu prea tare, dar aici aici curge mai tare, pentru că s-a acumulat apa", a declarat locatara Raisa Călin.

Raisa Călin locuieşte de 17 ani la ultimul etaj al blocului de pe strada Alecu Russo 55/1. Femeia spune că în această perioadă, acoperişul nu a fost reparat niciodată. Acelaşi lucru îl spun şi alţi locatari.

"Curge apa. Uitaţi-vă deasupra uşii. Ultimele 2 zile nici nu am putut dormi, trebuia să strâng apa de pe jos şi din vase. E un coşmar adevărat. De câte ori ne-am adresat la SEL, nicio atenţie", a declarat locatara blocului, Ala Gromada.

Apa s-a scurs pe pereţi şi la vecinii de la etajul opt.

"Eu locuiesc la etajul 8 şi aici totul este ud la uşorul uşii şi pe jos uitaţi-vă. Ieşim toţi vecinii şi începem să strângem apa, după care o vărsăm în closet", a spus locatara Vera Antonova. 

Acoperişul blocului nu a mai fost reparat de 34 de ani, când a fost construită casa.

Cu doi ani în urmă ei au primit trei valuri de gudron de la Asociaţia Proprietarilor de locuinţe, însă materialul nu a fost suficient.

"Acolo este o adâncitură în care se adună apa şi nu are unde se scurge, aşa că ne inundează până la al cincilea etaj şi dezbate curentul electric. Două săptâmâni am stat fără lumină", a spus locatarul blocului, Valerii Nasechin.

Blocul se afla la gestiunea Asociaţiei Proprietarilor de locuinţe. Oamenii spun că s-au adresat de nenumărate ori după ajutor, dar reprezentanţii Asociaţiei le-au cerut bani pentru reparaţii capitale.

Din lipsă de bani, oamenii au încercat singuri să astupe găurile din acoperiş.

"Trebuie de reparat pe acoperiş aceste plăci. Vedeţi la încheieturi peste tot curge. Şi ţeava de scurgere care iese spre acoperiş la fel are crăpături", a spus locatarul blocului, Valerii Nasechin.

Solicitat de echipa noastră, preşedintele Asociaţiei proprietarilor de locuinţe, Viorel Velniciuc a declarat că nu au bani pentru reparaţia acoperişului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu