Ploșnița marmorată asiatică invadează Chișinăul. Poate cauza alergii

Ploșnița mormorată asiatică a invadat Capitala în aceste zile, iar cei care au locuințe în apropierea parcurilor sau a spaţiilor verzi, au avut parte de o „invazie” şi mai mare.

Gândacii castanii au obiceiul să ierneze în construcţii umane, înainte de sosirea sezonului rece.

Totodată, aceste insecte sunt foarte periculoase pentru plante și extrem de deranjante pentru oameni, din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană.

De asemenea, prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice și mai ales când își declanșează apărarea chimică.

Pentru a ține ploșnițele la distanță trebuie să respectați următoarele reguli:

1. În primul rând trebuie reparate ferestrele, ușile sau ecrenele exterioare (orice orificiu micuț, va fi considerat o invitație deschisă). Orice crăpătură trebuie acoperită pentru că altfel ați putea avea invitați surpriză.

2. Ploșnițele sunt atrase de lumina, este recomandat că luminile exterioare să fie aprinse cât mai puțin timp sau să optați pentru becurile de culoare gălbuie care atrag insectele mai puțin.

3. Inspectați bine sacoșele de cumpărături înainte de a intră în casă, plosnitele pot fi pasageri clandestini, iar odată intrate în casă își vor găși un loc comod și vom avea oaspeți neașteptați și nu tocmai frumos mirositori.

Lasă un comentariu