Plolile de sătămâna trecută au făcut PRĂPĂD! La Taraclia, circa două mii de metri pătraţi de pe 40 de străzi au fost distruse de ape

Embed:

Ploile de săptămâna trecută au provocat pagube considerabile în oraşul Taraclia. Aproximativ două mii de metri pătraţi de pe 40 de străzi au fost distruse de ape. Valoarea prejudiciului se ridică la aproximativ două milioane de lei. 

Pe mai multe străzi din localitate s-au format gropi adânci de aproape jumătate de metru. Din această cauză, drumurile sunt impracticabile pentru maşini. Chiar şi mersul pe jos devine o mare provocare. Cele mai multe străzi afectate erau cu pietriş, iar muncitorii au început deja să le repare. Vinerea trecută, în Taraclia, timp de o oră, a căzut norma lunară de precipitaţii. 

Locuitorii din zonă spun că au rămas şocaţi când au văzut consecinţele ploii de vineri.

"A plouat puternic. Acolo s-a ridicat asfaltul după ce a pătruns apa".

"Nu am mai văzut aşa ceva. Şi în trecut drumurile erau de proastă calitate, acum însă sunt un coşmar".

"Prejudiciul e unul enorm. Drumul e foarte distrus, şi nu poţi merge pe jos".

Drumurile distruse de ploaie le crează mari bătăi de cap şoferilor, iar pe unele porţiuni doar maşinile crossover au acces.

"Înafară de maşinile crossover, pe aici nimeni nu poate trece. Maşinile joase nu au acces aici".

"Mergem mai des în service. Cel mai des se defectează şasiul. Vedeţi ce drumuri avem? Asta după ce oamenii au mai presurat pietriş".

Majoritatea drumurilor acoperite cu pietriş, au fost spălate de şuvoaiele de apă, iar muncitorii au început nivelarea acestora cu ajutorul tractoarelor. Primarul oraşului Taraclia spune însă că pentru raparaţia completă a acestora e nevoie de aproape 2 milioane de lei, bani pe care primăria nu îi are.

"Nu avem aşa bani. Sperăm ca reprezentanţii Consiliul Raional să convingă conducerea ţării ca să ne ofere un ajutor pentru a finaliza lucrările de reparaţie a drumurilor", a spus primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov.

În timpul ploii de vineri, care a durat aproximativ o oră, în oraşul Taraclia a căzut aproape două norme lunare de precipitaţii.

 

 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu