Ploile torențiale dau bătăi de cap. Lucrările de reparație a străzilor sunt amânate

Embed:

Ploile torenţiale din ultima perioadă le dau bătăi de cap muncitorilor de pe şantierele din Capitală. Antreprenorii responsabili de reparaţiile de pe bulevardele Ştefan cel Mare şi Constantin Negruzzi spun că din cauza averselor lucrările întârzie cu zile bune.

Din cauza ploilor, lucrările de asfaltare de pe bulevardul Constantin Negruzzi sunt amânate de două săptămâni.

"Fiecare zi de ploaie aduce, aduce după cea încă o zi sau două pierderi în timp. Asfaltul nu se aşterne pe ploaie. Altfel riscăm să avem lucrări necalitative, ceea ce noi nu ne putem permite", a precizat şeful Direcţiei Transport a Primăriei Chişinău, Igor Gamrețchi.

Muncitorii au fost nevoiţi să improvizeze un dig pentru ca în timpul ploilor torenţiale, apa să nu spele nisipul de pe şantier.

Angajaţii companiei de construcţie spun că, uneori, sunt nevoiţi să lucreze de mai multe ori pe un loc.

Puhoaiele au inundat şi plajele din Capitală. Angajaţii de la "Spaţii Verzi" sunt nevoiţi să afâneze nisipul de pe plajă după fiecare ploaie.

"În zonele de plajă şuvoiaele de apă au făcut aşa că avem în unele locuri chiar şi băltoace. Nisipul este urgent necesar de a-l discui. În cazul Parcului "La izvor" deja avem construit un dig, un perete de sprijin. Programăm să mai construim diguri şi în alte parcuri ca să avem cât de cât protejată zona plajelor", a menționat şeful adjunct al Întreprinderii "Spaţii Verzi" din Chişinău, Galina Leahu.

Ploile dau mari bătăi de cap şi unei familii din satul Corjova, raionul Criuleni. Gospodăria oamenilor este inundată de fiecare dată când cad precipitaţii, iar apa ajunge uneori până la genunchi.

Totul din cauza unui drum care nu a fost reparat niciodată, motiv din care apa ajunge direct în curtea familiei.

Meteorologii anunţă ploi cu descărcări electrice până la sfârşitul acestei săptămâni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu