Ploile și vijeliile au afectat 12 localități din opt județe din România. Un bărbat a fost luat de viitură

Ploile și vijeliile din ultimele 24 de ore au afectat 12 localități din opt județe din România. În Prahova, un bărbat a fost luat de viitură, scrie ziare.com.

În ultimele 24 de ore, vremea nefavorabilă - caracterizată de intensificări ale vântului, ploi abundente și scurgeri de pe versanți - a produs efecte în 12 localități din 8 județe: Argeș, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Timiș, și Vâlcea.

Totodată, în această perioadă au fost emise 65 de atenționări și avertizări hidro-meteorologice, care au vizat manifestarea fenomenelor periculoase imediate.

În urma ploilor abundente, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 7 case, 18 curți, și 10 subsoluri. De asemenea, în județele Mureș, Prahova și Timiș s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 3 arbori căzuți pe căile de transport.

O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea prahoveană Bobolia, unde în urma unei viituri produse pe pârâul Tisa, un bărbat de 65 de ani a fost surprins de viitură, însă a fost recuperat imediat de către localnici.

Ulterior sosirii la fața locului a pompierilor militari, bărbatul a fost asistat medical de către un echipaj SMURD și a fost transportat la spital.

La această oră nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase.

Având în vedere că prognozele meteorologilor rămân în vigoare pentru perioada următoare, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu