Ploile musonice fac ravagii în lume: Sute de oameni au murit înecaţi

Embed:

Vremea face ravagii în mai multe regiuni din lume. În Filipine, cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor musonice care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Cu inundaţii se confruntă şi vestul Indiei. Între timp, numărul victimelor în urma furtunilor tropicale din Mexic a ajuns la 123 de persoane.

Capitala filipineză, Manila, dar şi câteva provincii situate pe insula Luzon au fost grav afectate de ploile musonice care au provocat inundaţii. Puhoaiele au înghiţit câteva localităţi, iar principalele drumuri au devenit impracticabile după ce s-au transformat în adevărate râuri. Potrivit salvatorilor, cel puţin două persoane au murit înecate. Aproximativ o mie de familii au fost evacuate şi adăpostite în centrele pentru sinistraţi. Precipitaţiile puternice au cauzat şi alunecări de teren, iar zeci de case au fost înghiţite de valul de pământ.

Inundaţiile puternice din vestul Indiei, provocate de ploile musonice, au paralizat oraşe întregi. Zeci de drumuri, dar şi sute de case au fost înghiţite de viituri, după ce râurile din regiune au crescut până la un nivelul periculos.

Între timp, autorităţile din Mexic continuă să revizuiască pagubele făcute de furtunile tropicale Ingrid şi Manuel. Astfel, în 312 localităţi din 14 state a fost declarată stare de urgenţă, iar peste 59.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele. 123 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 33 au fost grav răniţi. Mai mult, 63.000 de hectare de culturi agricole au fost dustruse în totalitate de inundaţii.

China, în schimb, a scăpat de ce era mai rău, după trecerea taifunului Usagi. Totuşi, sudul ţării este afectat de inundaţii de proporţii şi alunecări de teren. Conform unor estimări, pagubele depăşesc peste 30 de milioane de dolari. În Hong Kong şi provincia Guangdong, au fost reluate cursele feroviare şi aeriene. Ciclonul tropical a scăzut în intensitate şi se îndreaptă spre nord-vestul ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu