Ploile de aseară au făcut RAVAGII. Zeci de localităţi din Moldova au stat în beznă

Embed:

(UPDATE 10:05) Cinci localităţi din patru raioane mai rămân fără curent, în urma ploilor de aseară. Este vorba despre sate din raioanele Faleşti, Străşeni, Anenii Noi şi Căuşeni.

(06:37) 23 de localități din întreaga ţară au rămas parțial fără curent, în urma ploilor de aseară. Este vorba despre sate din raioanele Orhei, Străşeni, Călăraşi, Nisporeni, Teleneşti, Floreşti, Căuşeni, Anenii Noi şi din municipiul Chişinău.

Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de către ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu. 

În urma ploii torenţiale au fost afectate două sate din Nisporeni, Bălăneşti şi Bărboieni. În Bărboieni, au fost luate de vânt foile de ardezie de pe câteva case. De asemenea, la Făleşti au fost înnămolite partial grădinile a două gospodării.

Iar într-o localitate din raionul Soroca, din cauza vântului puternic un copac a căzut peste o benzinărie.

Oamenii sunt rugaţi să apeleze la telefonul 901, în caz că se află în situaţii de risc.

Actualmente, angajaţii companiilor ce furnizează energie electrică lucrează pentru a remedia penele de curent.

Moldova este sub avertizare de vreme nefavorabilă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru marți și miercuri o avertizare cod galben de vijelie, grindină și scădere bruscă a temperaturilor. 

COD GALBEN DE FURTUNĂ, VIJELIE ȘI GRINDINĂ pentru următoarele două zile

Dacă aţi fost martorul furiei dezlănţuite a naturii şi aveţi fotografii sau imagini video, le puteţi trimite pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul secţiunii Ştirea Ta de pe site-ul Publika.md. Puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060881100.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu