Ploi şi ninsori abundente în Pakistan. Cel puțin 28 de oameni au murit

Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste două duzini au fost rănite în urma celui mai recent val de vreme rece care s-a abătut asupra Pakistanului, relatează agenţia Xinhua citând media şi autorităţile locale, scrie agerpres.ro.

Potrivit datelor existente, decesele au fost provocate de ploile torenţiale, furtunile şi ninsorile abundente care au afectat de la începutul acestei săptămânii mai multe regiuni ale ţării.

Ministrul provinciei sudice Belucistan, Jam Kamal Khan, a declarat joi reprezentanţilor media că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale care au căzut în această zonă.

Peste 450 de familii de pe teritoriul Balochistan au fost afectate de incidente asociate vremii nefavorabile, a adăugat ministrul precizând că în districtul Lasbela a fost instaurată stare de urgenţă după ce aproximativ 200 de familii au avut de suferit de pe urma revărsării apelor care au inundat satele din apropiere.

Echipele de intervenţie, asistate de patru elicoptere, intervin în cadrul operaţiunilor de salvare din zonele inundate, a adăugat ministrul.

Infrastructura de comunicaţii a fost afectată de inundaţii, iar circulaţia pe mai multe drumuri a fost blocată.

Cel puţin 14 persoane din provincia nord-vestică Khyber Pakhtunkhwa au murit în urma alunecărilor de teren, a prăbuşirii acoperişurilor şi a incidentelor asociate ninsorilor, potrivit datelor existente.

Provincia estică Punjab a fost la rândul său afectată de ploile torenţiale, cel puţin nouă persoane fiind declarate decedate. Printre acestea se numără o familie compusă din patru persoane care au decedat după ce acoperişul locuinţei în care se aflau s-a prăbuşit sub greutatea apei.

Un copil a decedat în urma unui accident asociat ploilor torenţiale în regiunea Kashmir, notează Xinhua.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu