Ploaie torenţială în capitală: străzi inundate, copaci la pământ şi maşini înghiţite de apă

Embed:

Străzi inundate, copaci doborâţi la pământ şi maşini înghiţite de apă. Aşa arătau unele zone ale Capitalei, după ploaia torenţială care a căzut în această după-amiază. Cele mai afectate străzi, potrivit autorităţilor, au fost Albişoara, Munceşti şi Valea Crucii. 

Şoferii s-au arătat îngroziţi de ceea ce se întâmplă pe străzile capitalei. 

"Stăteam în ambuteiaj şi toate maşinile mergeau şi mergeam şi noi. Astea care au fost mai înalte au trecut, dar restul am rămas pe loc. A nimerit apă şi s-a oprit motorul". 

Cel mai greu le-a fost pietonilor. Unii au fost nevoiţi să se descalţe ca să meargă prin puhoaiele de apă.

"Cu puţin timp în urmă, am trecut pe această stradă şi am fost nevoit să mă descalţ ca să trec strada".

"Trebuie să trec cumva pentru că sunt înscrisă la stomatolog".

Şi pe drumurile naţionale s-a circulat cu dificultate.

"Foarte greu se circulă, canalizaţia cred că nu lucrează şi se strânge apă pe drum. Se strică maşina, impozite mari, dar pe degeaba", a spus un şofer.

În unele cazuri a fost nevoie de intervenţia salvatorilor.

"Pompierii au intervenit la strada Ismail şi Albişoara din Chişinău. Deblocând din apă două autoturisme intervenţia salvatorilor a fost necesară şi pe strada Grigore Vieru din Capitală, unde trei microbuze au fost tractate. Pe şoseaua Munceşti în urma prăbuşirii unui copac două autoturisme au fost deblocate", a declarat ofiţerul de presă al Serviciului Situaţii Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Ploaia a afectat şi mai multe localităţi din ţară. Doar în satul Cimişeni, raionul Criuleni, salvatorii au pompat apa din trei gospodării. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu